Ensemble

I årets fars  ”Rent mjöl i påsen!” möter vi Pär Nymark som halvsenil bagare, Anna Rydell spelar den vackra och sofistikerade kläddesignern Annelie. I rollen som antikkändis ser vi Thomas Hedengran. Lägg därtill en man utan byxor och en hunsad make så är farsen fullt igång. Tillsammans med övriga i ensemblen levererar de en fars som vi utlovar står sig bra i nomineringen till ”Årets skrattfest”
Kläderna som Thomas och Anna bär är sponsrade av Danielssons i Borgholm.

Thomas Hedengran

Började sin skådespelarbana med utbildning på bl.a. Calle Flygares. Har varit med i ett otal Tv-produktioner, filmer, shower, farser mm. En av Sveriges mest mångfacetterade skådespelare som gjort allt från hårdkokta snutroller till galna gubbar i farser på Vallarna. Mest känd är han kanske för sina roller i ”Jägarna”, ”Hamilton” och ”Anna Holt”.
Vad gäller humor så har han verkligen visat vad han kan när han var med i Galenskaparna show ”Alla ska bada” och i Thomas Petersons fars ”Asiat i spat”.

Anna Rydell

Driver Rydellarna Kultur och Nöje i Kalmar tillsammans med sin man. Producerar bl.a Kalmarsundsrevyn som tre år i rad vunnit SM guld i olika kategorier och gör många olika företagsgigg. Driver också företaget Duran & Mollan AB tillsammans med övriga i ensemblen. Duran & Mollan är barnunderhållning som i år firar 10 år.
Anna fick sitt första jobb inom teatern 1998 när hon spelade i ”Spanska flugan”. Sen har det rullat på med mängder av turnéer med barnteater som ”Pippi Långstrump” och ”Pettsson och Findus”, krogshower och farser.
Fem somrar har Anna spelat fars i Krusentiernska gården i Kalmar, men i år åker hon över bron för att roa den Öländska publiken

Pär Nymark

Pär är uppvuxen på fars, komik och revy. Han har skrivit, regisserat och stått på scen i alla möjliga och omöjliga sammanhang i över 30 år och har bland annat gjort sommarbuskis på Vallarna, radiorevy i P1, gangsterkomedi i Hudiksvall, krogshow i Trollhättan och fars i Göteborg. Förra året regisserade han sommarsuccén Hönor & Svärmeri på Stadsmuseets Friluftsteater i Borgholm, men i år tar han klivet upp på scenen för att roa Ölandspubliken.

Vi är också med …

Håkan Klamas

Håkan har arbetat som skådespelare i snart 30 år, och inom de flesta genrer, med fokus på fars, komedi och barnteater. Han har en förkärlek till scenen men har även gjort en del film och TV. Sina främsta meriter har Håkan från Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg där han under flera år gestaltade grannen Valdemar i Krister Classons ”Jäkelskapstrilogi”. Han ersatte även Claes Malmberg 2005 i Vallarnas variant av ”Söderkåkar” – ”Brännvin & Fågelholkar”. På senare år har Håkan skrivit mer och mer eget material, och även då ofta medverkat i uppsättningar av egna pjäser, vilket han också gör denna sommar i ”Rent Mjöl i Påsen” på Stadsmuseets Friluftsteater i Borgholm.

Helena Aspeflo

Har stått på farsscenen de senaste 11 åren och då mest gestaltat tokiga tanter. Har spelat i vackra teatersalonger, hembygdsgårdar, buskar och snår från Vänersborg ner till Ängelholm. Har även spelat mordgåtor i vackra herrgårdsmiljöer.

Jessica Persson

Har stått på scen i 25 år som komiker och skådespelerska och behärskar både fars, revy och standup comedy. Med avstamp i revykonsten hos Sven Slättengren tillsammans med ”Stefan och Krister” har hon tagit sig vidare till farsens värld. Där har hon spelat både i Falun och Ängelholm innan hon förra året hamnade i Borgholm. Standup comedy är det tredje komiska benet hon står på. Där har hon på några få år tagit sig från nybörjarstadiet till att få tider på Sveriges alla stora standupscener.

Tobias Herbertzon

En entertainer som är mycket ute på förenings- och företagsjobb och underhåller med allsång eller prova på i dans. Håller populära ukulelekurser samt spelar teater. Senaste produktionerna är Mölndalsrevyn ”Möxit” och Fars i Fjärås ”En gynnare i holken”.

Bakom kulisserna

Andreas

Vår regissör

 Var 2011 med och startade Kungsbacka Stadsteater och är sedan dess verksam där som skådespelare och regissör. Samma år drog Fars i Fjärås igång och jag har varit med där sen starten, främst som skådespelare. Har även skådespelat med och/eller regisserat grupper som Unga Folkteatern, Bataljonen, Göteborgs Dramatiska Teater, Penny Pick A Doll och Sällskapet EBBE

Håkan & Lasse

Två producenter med glimten i ögat.

Efter att på varsitt håll under många år jobbat med humor och skratt har vi nu slagit våra påsar ihop för att skapa en farstradition i Borgholm.

Håkan har….Text uppdateras

Lars å sin sida startade för 30 år sedan som komiker i revysammanhang, fortsatte sedan med standup comedy och fars. Under de åren har han utvecklat sina skrivartalanger och de senaste åren har han producerat flera större uppsättningar inom revy, fars och även i andra underhållningssammanhang.
Tillsammans utgör de ett radarpar som har som mål att sätta Borgholm på farskartan för lång tid framöver!

Boka biljett

Per telefon eller mail
Kalmar Biljettcentrum
Tel: 0480 – 42 10 10
Mail: biljettcentrum@kalmarsalen.se

Internetbokning
Via Nortic

Köp biljett direkt i Borgholm
Strand Hotell Borgholm
Tel: 0485- 888 88
Mail: info@strandborgholm.se

Övrig info

Vid bokning över 25 personer
RING Kalmar Biljettcentrum!
Tel 0480 – 42 10 10

Presentkort?
Klicka här

Är det något du undrar över?
Kontakta oss på info@sommarfarsiborgholm.se
eller på telefon 076 – 777 63 76

Hemsidan är producerad i samarbete med KalbyNet